Aula DDHH: ‘Les persones amb discapacitat davant els procediments judicials’​

Ahir vaig assistir a l’Aula DDHH al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona: ‘Les persones amb discapacitat davant els procediments judicials’ molt transcendent ja que estem davant d’un col·lectiu amb pocs drets efectius i amb el que la societat tracta només des d’un punt de vista rehabilitador i assistencial sense tenir present, moltes vegades, la seva dignitat i els seus drets. “La Convención Internacional sobre los Derechos de las Personas con Discapacidad” http://www.convenciondiscapacidad.es/ es aplicable directament a tot l’estat i es pot reclamar el seu compliment davant els tribunals.

Dades com que el 60% dels discapacitats son dones, que estem al voltant de 4.000.000 de persones en tot l’estat i que, encara que només es el 9% de la població, pateixen el 20% de les agressions degudes a la violencia masclista ens fa pensar que queda molt a fer.

Davant d’una persona amb discapacitat, com advocats, hem de ser assertius, tractar-los amb dignitat i mirar de suplir, amb les nostres actuacions (demanant ajuda si escau a les organitzacions de DDHH) les seves mancances (si les tenen, es clar).

Seguir Joaquin Tomé Gómez:

Abogado

Abogado de + de 20 años de experiencia en derecho civil y mercantil

Los comentarios están cerrados.